Achter de schermen bij het Ecosysteem Circulair Ondernemen (ECO)

Door: Arjan van Jaaren
Founder, Circular Clarity
Gepubliceerd: 11 December 2023

Mens en waarden centraal

Je leert in de video hoe ecosysteem partners circulair ondernemen kort toegelicht zien en ervaren vanuit de praktijk. En die waarde heeft voor iedereen een andere lading, maar brengt collectief veel energie te weeg. Als Circular Clarity zijn wij vooral trots op het feit 100% van onze tijd, aandacht en middelen op het maken van positieve impact is gericht. En dat resultaat zouden wij nooit zonder alle bijzondere mensen die in deze video in beeld komen, kunnen bereiken.

Nieuwsgierig naar de diepgang achter deze video? Lees verder.

Ja! Betekenisvol werk doen geeft energie en brengt voldoening.

Circular Clarity bouwt ecosystemen waarin mensen op basis van heldere circulaire waarden samenwerken richting de toekomst. Er zijn tal van projecten waar je vanuit circulair perspectief zeer interessante menselijke- en bedrijfswaarden kunt realiseren. Aansluiten op de markt van de toekomst vanuit een gelijkwaardige werkplek waar iedere generatie zich veilig en gezien voelt om bij de dragen aan de strategische missie. Een missie waarin een betekenisvolle visie kenmerkend is.

Samen-werken aan de business case circuair ondernemen

En de menselijke energie die ontstaat vanuit verbinding, intrinsieke motivatie, kennis, nieuwsgierigheid, talent, passie en steun van gelijkgestemden professionals, biedt een zeer waardevolle diepgang om als programma de meest heldere inzichten door te vertalen naar handvatten voor het MKB.

Handvatten waarin eenvoud en menselijke verbinding centraal staan.

Evenals doelen, prioriteiten en zakelijke belangen die constant bewegen. Kernwaarden vormen uiteindelijk de rode draad. 

Het Ecosysteem Circulair Ondernemen creëert strategische kansen

Met instrumenten zoals de 5-stappen en het waardenkompas circulair ondernemen, beweegt Circular Clarity samen met een ecosysteem van professionals in de dynamiek van uiteenlopende MKB-bedrijven. De strategische en dieperliggende voordelen en mogelijkheden van circulair ondernemen, wordt door iedere professional uitgedragen.

Ondernemende mensen, waardevolle kennisuitwisseling, geen harde doelen en toch concrete resultaten; zo kan het ook

Samen met videograaf en ecosysteem co-creator @StephanMetzner, is een film gemaakt om gewoon vanuit MKB-perspectief om ook je impact beweging op gang te gaan brengen. Mooie mensen, waardevolle kennisuitwisseling, geen harde doelen en toch concrete resultaten. Kritische reflex, interdisciplinair samenwerken. Het zit allemaal in circulair ondernemen. Een gedachtegoed waar Circular Clarity sinds haar Corona-start in 2020 keihard aan werkt op de voorgrond. Rustend op de collectieve ervaring van tal van professionals die het beste met de wereld voor hebben – maar wel ondernemen om een verschil te maken. En er dus niet alleen over te praten.

Inspiratie komt van binnenuit

Bekijk de video en we hopen vooral dat je zelf geïnspireerd raakt om circulair te ondernemen. Waarbij de eerste stap heel veel dichterbij ligt dan je vaak denkt. Wij horen vaker: “circulair ondernemen maakt ons van onbewust; bewust bekwaam”. Of programma deelnemers reizen in eigen bewustzijn en ontwikkeling van het zoeken naar informatie – en vertrekken met inspiratie. 

Mensen die zich intrinsiek gedreven willen inzetten. Geïnspireerd om een verschil te maken en met de kennis op zak om ook echt aan de slag te gaan – dat zijn voor MKB-ondernemers loyale mensen om vanuit netwerken en samenwerkend perspectief aan iets moois te bouwen richting de toekomst.

Generatiebestendig ondernemen

De jonge generatie leert hoe een MKB-bedrijf functioneert en kan stabiliseren richting de toekomst. En de oudere generatie stelt zich op voor een nieuwe zienswijze. De toekomst. Zowel als markt als uiterlijk menselijke kracht om je bedrijf verder mee te brengen.

Circulair ondernemen is niet een dichtgetimmerd raamwerk, maar biedt flexibiliteit

Afsluitend in de video, zie je hoe ook bio-inspired innovation, een programma van de Universiteit van Utrecht, aansluit op het programma circulair ondernemen. Some is de route naar meervoudige waardecreatie anders. Maar vanuit gemeenschappelijke waarden onstaan allerlei mogelijkheden.

Waar in ecosysteem vormen allerlei projecten bij elkaar komen. En ook in die dynamiek zijn mensen, vooral de volgende generatie, essentieel.

Meer artikelen…

Een hoop verandering 

Een hoop verandering 

Van jongs af aan heb ik een nieuwsgierigheid gehad naar mensen, het bedrijfsleven en de natuur. Ik kon op een vrije...