Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie...

Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf...

Creëer harmonie tussen de sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw kernwaarden en een circulaire toekomst toe doen...

Leren en impactgericht leiderschap

Continu leren om te kunnen bijdragen aan uiteenlopende waardestromen binnen de circulaire economie. Er zijn veel mogelijkheden voor MKB-ondernemers.

Continu leren en nieuwe kennis gericht toepassen

Het omarmen van betekenisgedreven werk – evenals bedrijfsactiviteiten richten op het realiseren van een positieve impact, maken het focus gebied ‘Leren en impactgericht leiderschap’ tot een ware krachtbron van vernieuwing binnen ieder MKB-bedrijf. Er kunnen leiders in iedere afdeling opstaan. Wie is intrinsiek gemotiveerd? Wat wil de ondernemer zelf?

Ben je op zoek naar verdieping?

Lees dit artikel waar we verdiepen op het onderwerp ‘Leren en impactgericht leiderschap’.

Gewoon doen in de dagelijkse praktijk

Impactgerichte leiders weten de koppeling te maken tussen toekomstige ambities, zoals bijvoorbeeld in een ESG-policy omschreven, en de prioriteiten en uitdagingen die samengaan met het versterken van een MKB-bedrijf in de dagelijkse praktijk.

Door bestaande competenties te versterken en plaatsen in een circulair perspectief, ontstaat vaak een leergang die specifiek op een leerdoel gericht is en goed aansluit op het ontwikkelingstraject van individuen die impact willen maken. Mensen die het verschil maken binnen organisaties, maar ook kritisch zijn op te interne ontwikkeling bij de werkgever zelf. Deze kritiek kan elkaar versterken als de juiste leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van elkaar, reflecteren, toepassen in de praktijk en snappen welke waarden er in een regeneratief beleid te doen. 

Nieuwe leiders staan op en hebben een mening over de toekomst die er toe doet

De strategische samenwerking met The Entrepreneurial LAB van TMC Eindhoven (foto Masterclass wave 2023), werkt aan het versterken van impactgericht leiderschap vanuit engineering perspectief.

Onder andere op de Haagsche Hogeschool richt Circular Clarity zich op het delen van het gedachtegoed met verschillende faculteiten. De eerste impactgericht leider Annelot Manshanden is vanaf 2023 tevreden actief in de circulaire economie. Annelot is afgestudeerd aan de faculteit Facility Management. Naast werkzaam te zijn binnen de circulaire economie, werkt Annelot aan de doorontwikkeling van haar visie… Circular Facility Management. Een reis die met slechts een kopje koffie begint. Circular Clarity is trots op deze co-creatie als ijkpunt voor het focus gebied ‘Leren en impactgericht leiderschap’.

Het focusgebied Leren en impactgericht leiderschap is bij strategisch kennispartner BlueLinked verbonden aan uiteenlopende onderzoeken. Bijvoorbeeld in samenwerking met de Master bio inspired innovation van de Universiteit van Utrecht. Leren over actief natuurherstel en de verbinding met commerciele mogelijkheden staat centraal in ontwikkeling. Circular Clarity heeft o.a. het ecosysteem van kennispartner BlueLinked opgezet en is nauw betrokken bij de innovatie TinyOcean.

Meer informatie over circulair ondernemen?

Om de stap van denken naar doen te versterken, maar vooral om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit en industrie telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk en werkproces van mens en organisatie.

Download onze 5 stappen

Laatste inspiratie over Leren en impactgericht leiderschap

Ben jij de volgende ECO CEO? ECO staat voor Ecosysteem Circulair Ondernemen. Een niet fysiek zakelijk ecosysteem van interdisciplinair samenwerkende partners die in het belang van harmonie tussen ecologische, …
Instrumenten om de toekomst mee vorm te geven Steeds vaker refereren we aan tools en instrumenten om een onderneming anders in te richten. Hoe je anders definieert hangt af …
Als Circular Clarity zijn wij trots op het feit dat wij 100% van onze werktijd inzetten in het belang van het effectief toewerken naar een circulaire economie. Op basis …
Hoe vertel je wat je doet? Zodat je kunt doen wat je vertelt? Zeker in deze tijd, waarin de mens zichzelf opnieuw lijkt uit te vinden, doet het er …
Hoe kom je tot de essentie?  Wat is er nodig om in jouw bedrijf verandering te bewerkstelligen? Om datgene voor elkaar te krijgen waar je naar verlangt? Hier deel …
Ik ben omdat wij zijn Ubuntu: een term in Nguni Bantu die ‘de mensheid‘ betekent. ‘Ubuntu’ wordt vaak vertaald met “ik ben omdat wij zijn,” of “de mensheid tegenover …

Stichting Toekomstgericht Nederland

Circular Clarity doneert 5% omzet aan Stichting Toekomstgericht Nederland. Het gedachtegoed van Circular Clarity is in vertrouwen gesteld bij STGNL. Hiermee onderbouwd Circular Clarity niet winst- of verkoopgedreven te bewegen binnen de ciruclaire economie. Ook ons eigen programma (practise what we deliver) is opgezet om kennis met de volgende generatie te delen.

Om dit doel kracht bij te zetten, organiseert STGNL evenementen zoals gastcolleges om het gedachtegoed te delen en koppelen aan de intrinsieke drive van toekomstige changemakers. Een vaste samenwerking met de Haagsche Hogeschool onderbouwd mede onze visie.

De Stichting investeert ook bijdragen in nieuwe circulaire ideeën, waar de nadruk meer ligt op sociale projecten. De nadruk in de circulaire economie ligt vaak op techniek. Met haar werkwijze, laat Circular Clarity zien hoe je een beweging koppelt aan het versterken van sociaal kapitaal.

Focus areas circulair ondernemen

TOP