Re-purpose: Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie. Meet-, zicht- én voelbaar.

Re-think: Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf.

Re-value: Creëer harmonie tussen sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw authentieke kernwaarden toe doen.

Re-connect: Mens en authentieke kernwaarden centraal richting de toekomst.

Re-learn: Cultiveer impactgericht leiderschap, inspireer en co-creëer circulaire kansen voor mens en organisatie.

Ons ecosysteem

Het Ecosysteem Circulair Ondernemen (ECO) brengt je in verbinding met professionals en mogelijkheden om als mens- en bedrijf toekomstgericht te ontwikkelen.

Met een veelheid aan disciplines en persoonlijkheden weet ons team altijd de juiste invalshoek te vinden.

Handen en voeten te geven aan circulair ondernemen, in samenwerking met de klant. Dat is waar wij elke keer weer enthousiast van worden. Wat kunnen wij voor jou doen om samen impact te maken?

Het programma ‘Circulair ondernemen’ van Circular Clarity, biedt een wetenschappelijk onderbouwd raamwerk van mogelijkheden. Gekoppeld aan open-source modellen, praktijkvoorbeelden en vooral DE MENSEN-MENSEN om stappen van verandering te borgen in het DNA van merken richting de toekomst.

Arjan van Jaaren

Co-creative Ecosystem Observer (CEO)
06 – 420 70 878

Aanpassen aan nieuwe realiteiten betekent dat we het leven en de zakenwereld opnieuw moeten kalibreren. En dan bedoel ik op een heel fundamentele manier. Bij elke strategie moeten we toetsen of deze toekomstbestendig is. Dit kan alleen door de kernwaarden van de organisatie hierin mee te wegen, net als de kernwaarden van de mensen die er werken. Rekening houdend met de draagkracht van onze omgeving – van mens en milieu – creëren we een nalatenschap waarop volgende generaties kunnen voortbouwen.

Het Ecosysteem Circulair Ondernemen (ECO) geeft ons de mogelijkheid om aan een diversiteit aan hoopgevende en inspirerende projecten bij te kunnen dragen. Op dat resultaat zijn wij trots. En de kennisuitwisseling versterkt hiermee de circulaire economie op een ongrijpbare en toch zeer doeltreffende wijze. Je moet het leren om dit te zien. Om vervolgens terug te kikjen met de vraag: “waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan”. En dat wist ik op voorhand zelf ook niet.

Marco Rog

Collaborative Ecosystem Operator (CEO) 06 – 125 302 19

Follow on LinkedIn
Om positieve impact te creëren moeten we anders gaan denken en doen. Daarom wil ik mij richten op de balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden. De grenzen van de oude economie zijn bereikt. Ik zie circulair ondernemen als oplossing om met co-creatie en partnerschap de kringloop te sluiten. Echte co-creatie snijdt door complexiteit heen en werkt verbindend. Zo ontstaan nieuwe ecosystemen, niet geworteld in persoonlijk gewin maar met het algemeen belang als drive om richting aan de toekomst te geven.

Manon Laterveer- de Beer

Marinebioloog, tekstschrijver

Als je naar de natuur kijkt, is het circulair gedachtegoed eigenlijk heel vanzelfsprekend. Daar vind je geen enkel rechtlijnig proces. De kringloop van het leven werkt al miljoenen jaren zonder te haperen. Alles is met elkaar verbonden. En als mens maken we daar onderdeel vanuit. Wanneer dit bewustzijn wordt meegewogen in het bedrijfsleven kunnen daar alleen maar mooie dingen uit voortkomen. Naar de woorden die nodig zijn om hierover te inspireren en te communiceren, bijvoorbeeld in het formuleren van een missie, visie of bedrijfsstrategie, ga ik graag op zoek.

Henri Nieuwhuis

Bedrijfseconoom, ecosysteem (re)connector en nieuwe zorg verkenner,  verlener en verbinder

Als re-connector wil ik mensen verbinden aan Circular Clarity. Zo creëren we een bonte verzameling van kritische individuen met een lenigheid van geest die vanuit diverse invalshoeken ondernemers kunnen bijstaan in hun circulaire transitie. Het mooie van kwartiermaker zijn, is dat je constant in beweging bent. Het is een ontdekkingsreis naar nieuwe connecties waar chemie uit voortkomt om de boel eens flink op te schudden. Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres. Ik kijk uit naar elke ontmoeting die kleur geeft aan circulair ondernemend Nederland.

Sanne de Laater

Online zichtbaarheid, impact strategie implementatie

Marketing inzetten kan iedereen, maar echt onderscheidend zijn en impact maken zie je zelden. Daarom ben ik als online marketingspecialist altijd op zoek naar het persoonlijke verhaal dat jou uniek maakt. Wanneer je weet wat iemand heeft meegemaakt, begrijp je beter wat hij doet en waarom. Die verhalen en levenslessen mogen wat mij betreft een hoofdrol spelen in zichtbaarheid. Want door te laten zien wie je bent, maak je het verschil. Daar geloof ik echt in. Welke impact wil jij (zichtbaar) maken?

Vincent de Smedt

Expert Circulaire Economie en ‘forest regeneration’

Als mens ben ik gedreven door een toekomstbeeld waarvan we de invulling zelf in handen hebben. Vandaag beslissen we hoe morgen eruit zal zien. Ik geloof dat dit beeld gevuld zal zijn met mooie producten zowel esthetisch als ecologisch. Een wereld waar we de waarde van materialen en energie juist op de balans wisten te plaatsen. Als toekomstgericht denker, productontwikkelaar en ondernemer zal ik leiders helpen om deze invulling samen vorm te geven en het avontuur aan te gaan.

Victoria Tully

Circulaire beleidsvoering en inclusiviteit

Positive impacts comes from working together and bringing all voices to the table, leading to a just solution that works for each one of us and the planet. That is why I focus on creating meaningful connections and utilising a human-centred and circular mindset to achieve a common goal. I see businesses as the driver to connect people and the planet, as well as the driver in achieving real change from the old economy to a more circular and inclusive economy, one that allows each of us be a part of. 

André Vellekoop

Financieel en sociale waardenspecialist

Merel Segers

Life Cycle Analyses, footprint calculaties

Steef de Ruijter

Impact en HVO docent

Enthousiasmeren, inspireren en motiveren om de wereld een beetje mooier te maken. Dat is wat ik het allerliefste doe. Deze passie deel ik met de mensen van Circular Clarity. Je kunt mij inschakelen voor het geven van gastlessen op basisscholen over zwerfafval en de plastic soep. Ook maak ik video’s en ga ik op avontuur. Sinds 2019 organiseer ik schoonmaakacties langs de Nederlandse kust en zet ik duurzame initiatieven in het zonnetje. Samen kunnen we zoveel meer dan alleen: vele miniverschillen maken een MEGAverschil.

Maartje Bos

Resilient city & business innovator

Binnen het team van Circular Clarity is Maartje de innovator die moeiteloos weet te schakelen tussen verschillende werelden. Ze brengt beweging en versnelling, rondom complexe thema´s en vraagstukken aan. De expertise die ze inbrengt in het team het inrichten van innovatielabs, community building en veerkrachtig en hybride samenwerken.

Haiko Huvenaars

Circulaire kleding specialist

Ik zie de Circulaire Economie als een prachtige groene motor voor een toekomstbestendige samenleving. Voordat we hier met zijn allen gebruik van kunnen gaan maken, zullen we qua praktische invulling echter nog de nodige stappen moeten zetten. Door me te verdiepen in de ondersteunende rol van nieuwe technologieën zoals (digitale) productpaspoorten en blockchain technologie binnen de Circulaire Economie, bewandel ik een pad waar nog niet veel anderen zijn geweest. Circular Clarity biedt me daarom ondersteuning waar nodig, zodat we samen tot nieuwe inzichten kunnen komen. In het specifiek zet ik me in voor een nieuwe generatie kledingconsumenten, om samen met hen, de kledingindustrie circulair te maken. 

Leonie Haas

Visuele communicatie

Leonie denkt in beeld en houdt van complexe zaken helder maken, via sterke (strategische) visuele communicatie. Als dé maatschappelijk visualizer werkt zij aan thema’s als gezondheid, educatie, klimaat, e.d. Haar werkwijze draagt op een inspirerende manier bij aan (gedrags)verandering, wat leidt tot gewenst resultaat voor merk, mens en maatschappij.
 
Leonie maakt (interactieve) praatplaten, animaties of losse visuals van bijvoorbeeld een strategie, programma of concept, training, jaarverslag, onderzoeksresultaten, educatief materiaal etc. Door haar achtergrond in strategie, merk en communicatie komt zij snel tot de kern van de inhoud en maakt zij sterke visuele vertalingen die kloppen. Haar scherpe oog maakt ook dat zij kritisch kijkt en meedenkt waar nodig.
 
Waarom je voor visuele communicatie zou kiezen? Mensen onthouden 80% van visuele informatie en 20% van gelezen informatie. Mensen begrijpen beter de inhoud door de context en samenhang. Het is effectief; in 1 plaat het hele verhaal. Je stimuleert de dialoog over de juiste dingen. Je creëert een collectief geheugen, wat leidt tot focus en handelen in de gewenste richting, wat zorgt dat je eerder en beter doelen realiseert. Bovendien is het leuk en dat maakt het informatie goed beklijft!
 

Martijn Krijtenburg

Filmmaker

In deze tijd waarin er veel gesproken wordt over circulaire onderwerpen, maar er soms weinig daadwerkelijk gedaan wordt aan het beter maken van deze wereld, zet ik mijn expertise als filmmaker graag in voor Circular Clarity om mooie films te produceren waardoor mensen tot denken worden gezet en worden aangezet tot actie. Door de juiste mix van beeld en geluid zullen anderen worden gestimuleerd om ook deel te worden van de missie van deze prachtige organisatie.

Lex Raijmakers

Circulaire kleding analyst, programmeur coding specialist

Annelot Manshanden

Circular Facility Management, circulaire economie

Stephan Metzner

Cinematograaf

Michelle van Koert

Sustainable business case c-creator, researcher

Daniël Ros

Strategisch analyst en business development expert

"If you can't connect, you can reconnect..."

— Sammy van Jaaren (8 years)

Meer informatie over circulair ondernemen?

Download onze 5 stappen

Klaar om van vraag en uitdaging tot inzicht en oplossing te transformeren?

Circular Clarity’s open-source 5-stappen circulair ondernemen helpen om helderheid te creëren en borgen in het denk- en werkproces van mens en organisatie. Zo eenvoudig kan het zijn; 5-stappen die door alle lagen heen verbindend werkt. Vanuit eenvoudig ontstaat zicht op prioriteiten die ertoe doen. Nu, én in de toekomst!

De 5-stappen vormen ook de basis van het Waardenkompas circulair ondernemen. Stuur op toekomstgerichte bedrijfsaspecten die er in context van jouw mensen, bedrijf en onze planeet toe doen.

5-stappen circulair ondernemen © 2023 by Circular Clarity is licensed under Attribution-NoDerivatives 4.0 International – Gebruik is vrij om circulair ondernemen te stimuleren.

TOP