Video Circulair ondernemen vanuit mens en waarden bekeken

circulair ondernemen
Door: Arjan van Jaaren
Founder, Circular Clarity
Gepubliceerd: 31 October 2023

Een video over circulair ondernemen

Duurzaamheid, maar dan vanuit de mens en gemeenschappelijke waarden bekeken. Wat is het door de lens van helderheid creëren betekenen? We leggen het in onze nieuwe animatie video uit.

Wat doet Circular Clarity dan anders?

Veel bedrijven benaderen duurzaamheid vanuit de technische kant. Het meten van duurzaamheid wordt inmiddels gekwantificeerd. Driftig op zoek naar bestaande data om via een betaald platform zo snel mogelijk een vooral positieve rating te laten zien. Want dan zijn we duurzaam, dan doen we mee.

Door intrinsieke waarden gedreven

Duurzaamheid, bijvoorbeeld het meten van onze voetafdruk of CO2 uitstoot, is een technische aangelegenheid. Complex van aard. Belangrijk, want regelgeving legt steeds meer druk op het transparant moeten zijn over zaken. Maar dat is niet waar de intrinsieke verbinding met duurzaamheid vandaan komt.

Wat hoor of zoek jij als je aan duurzaamheid denkt?

Vaak horen we van ondernemers dat zij niet weten hoe ze kunnen meewerken aan de circulaire ambities van onze maatschappij. Om welke producten en diensten gaat het precies? 

En hoe past dit bij hun bedrijf?  

Bij Circulair Clarity vinden we dat de reis naar positieve impact niet op het niveau van producten en diensten moet beginnen. Daarom graven wij dieper, naar de intrinsieke motivatie om te willen veranderen. Want als de drive om het anders te willen doen vanuit jezelf komt, besef je dat je met elke keuze iets achterlaat.

Wat zou er gebeuren als je vanuit dit oogpunt zou zeggen dat de mens zélf circulair is? Je bent onderdeel van een groter geheel. Met een eigen, uniek verhaal en met invloed op de toekomst. Jij maakt je eigen verandering en geeft die door. Zo bouw je mee aan een gezond ecosysteem voor nu en de toekomst. Jíj bent circulair!

Jouw impact telt

Spreekt deze manier van denken je aan? Wil jij mensen in hun kracht zetten en zie je de kans om duurzaamheid meer als integrale betekenis van je organisatie te positioneren?

Heldere onderwerpen om mee aan de slag te gaan

Zie jij mens en waarden, betekenisvol innoveren en transformeren, generatiebestendig leiderschap, winst een meervoudige verantwoordelijkheid maar ook het benoemen en omarmen van regeneratieve doelen en positieve impact maken als integraal onderdeel van bedrijfsvoering?

Dan kunnen we samen hele mooie waarden creëren. Voor je bedrijf, de mensen die er werken en daar buiten onze planeet. Stel je voor vanuit bedrijfsvoering ook echt een stuk biodiversiteitsherstel te kunnen bewerkstelligen. Het kan allemaal, als je openstaat om circulair te gaan ondernemen.

Kwaliteit boven kwantiteit plaatsen is een bewuste keuze

Wanneer bedrijven duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijk ondernemen enkelvoudig kwantitatief benaderen, gaat de essentie verloren. Geen oordeel, want ook het kwantificeren en meten van duurzaamheid staat bij Circular Clarity uitgebreid op de kaart en is belangrijk om impact te meten, zowel negatief als positief. 

Het ontdekken van de kwalitatieve waarden zoals: retentie, werving, betekenisvol werk creëren en in die reis je eigen bedrijf verder ontwikkelen; dat is waar het in de kern om gaat als je samen met Circular Clarity op zoek gaat naar wat helderheid voor jou allemaal behelst. Welke imapct gaat het écht om?

Meer artikelen…

Een hoop verandering 

Een hoop verandering 

Van jongs af aan heb ik een nieuwsgierigheid gehad naar mensen, het bedrijfsleven en de natuur. Ik kon op een vrije...