Re-purpose: Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie. Meet-, zicht- én voelbaar.

Re-think: Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf.

Re-value: Creëer harmonie tussen sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw authentieke kernwaarden toe doen.

Re-connect: Mens en authentieke kernwaarden centraal richting de toekomst.

Re-learn: Cultiveer impactgericht leiderschap, inspireer en co-creëer circulaire kansen voor mens en organisatie.

Regeneratieve doelen en positieve impact

De reis om uiteindelijk een positieve impact op meervoudige waarden te maken, kan je bedrijfsmatig verbinden, als je regeneratieve doelen kunt benoemen. Denk aan een CO2 positief beleid.

De toekomst vraagt om harmonie tussen financiële, ecologische en sociale waarden.

De positieve impact van ieder mens en bedrijf telt. Juist in deze tijd.

Stel je voor dat je met jouw bedrijf kunt bijdragen aan het herstel van biodiversiteit. Of dat je een bepaald sociaal project kunt steunen en deze steun terugvertaald in een stuk betrokkenheid van mensen? Er zijn tal van voorbeelden om de mogelijkheden en voordelen van circulair ondernemen ook echt te gaan zien.

Ben je op zoek naar verdieping?

Lees meer in dit artikel over ‘Regeneratieve doelen en positieve impact’.

Regeneratief betekent in de kern herstellen.

Je komt de term veel tegen. Circulair ondernemen bouwt de brug tussen de dagelijkse realiteit van zaken en regeneratieve doelen. De circulaire kennis, modellen en instrumenten die nodig zijn, vormen een basis om uiteindelijk een ‘positieve impact’ te kunnen maken. 

Wil jij aan de slag met het identificeren van regeneratieve doelen en een positieve impact maken met jouw bedrijf of project? Circular Clarity staat je op een laagdrempelige manier bij zodat je kunt versnellen.

Meer informatie over circulair ondernemen?

Download onze 5 stappen

Om de stap van denken naar doen te verbinden. En om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit, industrie of projectvorm telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk- en werkproces van mens en organisatie. De 5 stappen vormen ook de basis van het Waardenkompas circulair ondernemen. Jouw impact telt en kan een belangrijke schakel in de circulaire economie vertegenwoordigen.

5-stappen circulair ondernemen © 2023 by Circular Clarity is licensed under Attribution-NoDerivatives 4.0 International – Gebruik is vrij om circulair ondernemen te stimuleren.

Laatste inspiratie over Regeneratieve doelen en positieve impact

Er is (bijna) niets mooiers dan bijdragen aan een betere toekomst. Waarbij ‘betere’ de vrijbrief is om het op jouw authentieke manier te doen. Door regeneratieve doelen tot in …
Hoe kom je tot de essentie?  Wat is er nodig om in jouw bedrijf verandering te bewerkstelligen? Om datgene voor elkaar te krijgen waar je naar verlangt? Hier deel …
Instrumenten om de toekomst mee vorm te geven Steeds vaker refereren we aan tools en instrumenten om een onderneming anders in te richten. Hoe je anders definieert hangt af …
Als Circular Clarity zijn wij trots op het feit dat wij 100% van onze werktijd inzetten in het belang van het effectief toewerken naar een circulaire economie. Op basis …
Heb jij de term ESG al eens voorbij zien komen? ESG staat voor Environmental Social Governance en wordt vaak uitgedrukt in een getal, percentage of letter voor de mate …
Open het gemiddelde nieuwsprogramma tegenwoordig en het lijkt een doffe ellende te zijn bij MKB bedrijven. We lijken met elkaar de weg kwijt te zijn en we zoeken naar …

Stichting Toekomstgericht Nederland

Circular Clarity doneert 5% omzet aan Stichting Toekomstgericht Nederland. Het gedachtegoed van Circular Clarity is in vertrouwen gesteld bij STGNL. Hiermee onderbouwd Circular Clarity niet winst- of verkoopgedreven te bewegen binnen de ciruclaire economie. Ook ons eigen programma (practise what we deliver) is opgezet om kennis met de volgende generatie te delen.

Om dit doel kracht bij te zetten, organiseert STGNL evenementen zoals gastcolleges om het gedachtegoed te delen en koppelen aan de intrinsieke drive van toekomstige changemakers. Een vaste samenwerking met de Haagsche Hogeschool onderbouwd mede onze visie.

De Stichting investeert ook bijdragen in nieuwe circulaire ideeën, waar de nadruk meer ligt op sociale projecten. De nadruk in de circulaire economie ligt vaak op techniek. Met haar werkwijze, laat Circular Clarity zien hoe je een beweging koppelt aan het versterken van sociaal kapitaal.

Focus areas circulair ondernemen

TOP