Regeneratieve doelen en positieve impact
Regeneratieve doelen gaan verder dan circulair ondernemen en richten zich op natuurinclusieve strategieën, zoals de in 2024 aangenomen EU Natuurherstelwet.
- Voetafdruk verkleinen
- Impact maken
- Meervoudige waardecreatie
De toekomst vraagt om harmonie tussen financiële, ecologische en sociale waarden.
Regeneratief ondernemen is de volgende stap na circulair ondernemen, waarbij herstel van ecologische en sociale waarden de norm is (bron: Paul Hawken)
Om regeneratieve doelen te begrijpen en te kunnen vertalen naar praktijkvoorbeelden, is op verschillende lagen interactie nodig tussen ecologen, biologen, bio-inspired innovators, studenten, psychologen, universiteiten, ECO-partners en andere pioniers en professionals.
Circular Clarity werkt daarom samen met onderzoekscentrum BlueLinked in de implementatie van regeneratieve projecten. Daarbij streven we naar positieve impact als bron van inspiratie en ontwikkeling voor mens en bedrijf.
Ben je op zoek naar verdieping?
Lees meer in dit artikel over ‘Regeneratieve doelen en positieve impact’.
Regeneratief betekent in de kern herstellen.
Regeneratie richt zich op systemen en processen die duurzame interacties tussen de natuur en de samenleving bevorderen. Dit betekent dat organisaties en gemeenschappen bewust kiezen voor acties die bijdragen aan een gezondere planeet. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van regeneratieve landbouw of aquacultuur die lokale biodiversiteit herstelt en de ecologische voetafdruk verkleint. Voor meer informatie over regeneratieve praktijken en hun voordelen, zie bronnen zoals de Ellen MacArthur Foundation en Resilience.org, die inzicht geven in de sociale en ecologische voordelen van regeneratieve benaderingen.
Meer informatie over circulair ondernemen?
Download onze 5 stappen
Klaar om van vraag en uitdaging tot inzicht en oplossing te transformeren?
Circular Clarity’s open-source 5-stappen circulair ondernemen helpen om helderheid te creëren en borgen in het denk- en werkproces van mens en organisatie. Zo eenvoudig kan het zijn; 5-stappen die door alle lagen heen verbindend werkt. Vanuit eenvoudig ontstaat zicht op prioriteiten die ertoe doen. Nu, én in de toekomst!
De 5-stappen vormen ook de basis van het Waardenkompas circulair ondernemen. Stuur op toekomstgerichte bedrijfsaspecten die er in context van jouw mensen, bedrijf en onze planeet toe doen.
5-stappen circulair ondernemen © 2023 by Circular Clarity is licensed under Attribution-NoDerivatives 4.0 International – Gebruik is vrij om circulair ondernemen te stimuleren.
Laatste inspiratie over Regeneratieve doelen en positieve impact
Stichting Toekomstgericht Nederland
Heb jij een goed idee of wil je met een concrete casus aan de slag? Stichting Toekomstgericht Nederland activeert sociale en ecologische impact middels gerichte initiatieven. Wij leggen je graag de mogelijkheden voor tijdens een vrijblijvend gesprek.
Circular Clarity doneert 5% omzet aan Stichting Toekomstgericht Nederland. Het gedachtegoed van Circular Clarity is in vertrouwen gesteld bij STGNL. Hiermee onderbouwd Circular Clarity niet winst- of verkoopgedreven te bewegen binnen de ciruclaire economie. Ook ons eigen programma (practise what we deliver) is opgezet om kennis met de volgende generatie te delen.
Om dit doel kracht bij te zetten, organiseert STGNL evenementen zoals gastcolleges om het gedachtegoed te delen en koppelen aan de intrinsieke drive van toekomstige changemakers. Een vaste samenwerking met de Haagsche Hogeschool onderbouwd mede onze visie.