Re-purpose: Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie. Meet-, zicht- én voelbaar.

Re-think: Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf.

Re-value: Creëer harmonie tussen sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw authentieke kernwaarden toe doen.

Re-connect: Mens en authentieke kernwaarden centraal richting de toekomst.

Re-learn: Cultiveer impactgericht leiderschap, inspireer en co-creëer circulaire kansen voor mens en organisatie.

Generatiebestendigheid en partnerschappen

Het waarborgen van langetermijndenken , waarbij de natuur altijd wordt meegenomen in beslissingen.

Met iedere keuze die we maken, geven we waarde door aan de toekomst.

Generatiebestendigheid is een manier om helder uit te leggen dat de keuzes die je nu maakt, impact hebben op volgende generaties.

  • Comfort nu, is wellicht afval later
  • Efficiëntie nu, is mogelijk een risico dat mensen minder loyaal zijn in de toekomst
  • Goedkoper inkopen kan bijdragen aan kinderarbeid of sociale armoede

Deelnemen aan de circulaire economie vraagt om partnerschappen die ook rekening houden met de toekomst. Er zijn veel aandachtsgebieden.

Het waarborgen van langetermijndenken , waarbij de natuur altijd wordt meegenomen in beslissingen. En waarbij de sociale belangen van mensen meegewogen zijn.

Dit betekent een sterke verbinding tussen generaties om kennis uit te wisselen en partnerschappen aan te gaan. Daarmee wordt over de eigen grenzen heen gekeken, voor het belang van het grote geheel.

Ieder mens en bedrijf kan een sterke rol in dit grote geheel vervullen. Samen komen we verder.

TinyOcean innovation

Zeebioloog Michaël Laterveer (afbeelding); een creatieve en praktische wetenschapper die zijn passie voor de oceanen heeft vertaald naar de ontwikkeling van een innovatief en circulair kweeksysteem voor het zeeleven. Eén vis op je bord en één vis in zee. 

Rekening houden met de draagkracht van de natuur helpt om generatiebestendig te denken

“BlueLinked en TinyOcean werken volledig vanuit het gedachtegoed circulair ondernemen. Het Ecosysteem Circulair Ondernemen (ECO) biedt ons bedrijfsbrede ondersteuning waar nodig, versterkt en ontwikkelt onze kernwaarden en heeft nieuwe projectstromen geïnitieerd. 

De structurele kennisuitwisseling tussen BlueLinked, TinyOcean en het Ecosysteem Circulair Ondernemen, versterken onze visie en identiteit in een wederkerige relatie. Samen ontwikkelen we met en vanuit verstrekkende tentakels in uiteenlopende netwerken…”

— Michaël Laterveer, strategisch kennispartner natuurinclusieve ontwikkeling

Ben je op zoek naar verdieping?

In dit artikel gaan wij dieper in op het focus gebied ‘Generatiebestendigheid en partnerschappen’.

Hoe creëer je werkplek waar je de stem van de volgende generatie verankert in het denkbeeld?

  • Hoe open je de mindset van bestaande generaties om impact onderwerpen te omarmen?
  • Welke partnerschappen zijn er nodig om bijvoorbeeld een circulair doel zoals CO2 neutraal of afvalvrij te ondernemen?
  • Wat zijn de kosten en impact op te interne organisatie?

Het zijn veelvoorkomende vragen waar praktijkvoorbeelden belangrijke inzichten bieden.

Voel jij een verantwoordelijkheid richting volgende generaties? Of ben je op zoek om je bedrijf te verbinden aan een Ecosysteem Circulair Ondernemen (ECO) om uitdagingen, prioriteiten en kansen te verbinden aan nieuwe mogelijkheden? 

Neem contact op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Leodie Kruidhof, Bio-inspired impact project manager, BlueLinked

Meer informatie over circulair ondernemen?

Download onze 5 stappen

Klaar om van vraag en uitdaging tot inzicht en oplossing te transformeren?

Circular Clarity’s open-source 5-stappen circulair ondernemen helpen om helderheid te creëren en borgen in het denk- en werkproces van mens en organisatie. Zo eenvoudig kan het zijn; 5-stappen die door alle lagen heen verbindend werkt. Vanuit eenvoudig ontstaat zicht op prioriteiten die ertoe doen. Nu, én in de toekomst!

De 5-stappen vormen ook de basis van het Waardenkompas circulair ondernemen. Stuur op toekomstgerichte bedrijfsaspecten die er in context van jouw mensen, bedrijf en onze planeet toe doen.

5-stappen circulair ondernemen © 2023 by Circular Clarity is licensed under Attribution-NoDerivatives 4.0 International – Gebruik is vrij om circulair ondernemen te stimuleren.

Laatste inspiratie over Generatiebestendigheid en partnerschappen

Circulair ondernemen is dus geen abstract begrip, maar een manier om alles wat je al doet circulair te benaderen. Persoonlijke kernwaarden zoals intrinsieke motivatie, passie, talent, gedrevenheid, doorzettingsvermogen en …
Hoe kom je tot de essentie?  Wat is er nodig om in jouw bedrijf verandering te bewerkstelligen? Om datgene voor elkaar te krijgen waar je naar verlangt? Hier deel …
Vanuit stabiliteit komen nieuwe verbindingen tot stand Stabiliteit is een kernwaarden om zowel mens als bedrijf verder te brengen qua ontwikkeling en volwassenheid. Stabiliteit bevordert rust in communicatie en …
Instrumenten om de toekomst mee vorm te geven Steeds vaker refereren we aan tools en instrumenten om een onderneming anders in te richten. Hoe je anders definieert hangt af …
Als Circular Clarity zijn wij trots op het feit dat wij 100% van onze werktijd inzetten in het belang van het effectief toewerken naar een circulaire economie. Op basis …
Hoe vertel je wat je doet? Zodat je kunt doen wat je vertelt? Zeker in deze tijd, waarin de mens zichzelf opnieuw lijkt uit te vinden, doet het er …

Stichting Toekomstgericht Nederland

Heb jij een goed idee of wil je met een concrete casus aan de slag? Stichting Toekomstgericht Nederland activeert sociale en ecologische impact middels gerichte initiatieven. Wij leggen je graag de mogelijkheden voor tijdens een vrijblijvend gesprek.

Circular Clarity doneert 5% omzet aan Stichting Toekomstgericht Nederland. Het gedachtegoed van Circular Clarity is in vertrouwen gesteld bij STGNL. Hiermee onderbouwd Circular Clarity niet winst- of verkoopgedreven te bewegen binnen de ciruclaire economie. Ook ons eigen programma (practise what we deliver) is opgezet om kennis met de volgende generatie te delen.

Om dit doel kracht bij te zetten, organiseert STGNL evenementen zoals gastcolleges om het gedachtegoed te delen en koppelen aan de intrinsieke drive van toekomstige changemakers. Een vaste samenwerking met de Haagsche Hogeschool onderbouwd mede onze visie.

Focus areas circulair ondernemen

TOP