Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie...

Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf...

Creëer harmonie tussen de sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw kernwaarden en een circulaire toekomst toe doen...

Betekenisvol innoveren en transformeren

Betekenisvol innoveren, gaat voornamelijk samen met het evolueren van producten en diensten tot circulaire modellen en varianten. Waarbij fundamentele circulaire waarden worden meegenomen in dit ontwikkelproces.

Circulaire product-, dienst- en bedrijfsontwikkeling als kwaliteitsaspect richting de toekomst

 • Wat is de financiële impact als we dit doen en waar liggen kansen?
 • Wat is de ecologische impact en verhouding tot onze voetafdruk?
 • Wat is de sociale impact, ook vanuit de waardenketen bekeken?
Betekenisvolle innovaties versterken zowel het sociaal als ecologisch kapitaal van een bedrijf. Dit versterkt indirect de financiële stabiliteit vanuit waarden die er toe doen.

Algenreactor innovatiepartner BlueLinked en TinyOcean.

Ben je op zoek naar verdieping?

Lees in dit artikel verder over het focus gebied “Betekenisvol innoveren en transformeren’

Het centraal stellen van een specifieke bedrijfsbetekenis kan helpen om tot een succesvolle innovatie en transformatie te komen.

Een betekenis kan verbonden zijn aan:

 1. Natuur inclusief ontwikkelen
 2. Bijdragen aan biodiversiteitsherstel
 3. Sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen
 4. Circulair businessmodel creëren of versterken
 5. Bepaalde SDG’s of andere indicatoren strategisch voorop stellen

Het implementeren, positioneren en continu verder brengen van betekenisvolle innovaties is een leerzaam proces. Ook wordt gekeken naar de levenscyclus en allerlei andere factoren die in een toekomstbestendig bedrijfsmodel een fundamentele rol en betekenis invullen.

Het evolueren van diensten en producten gaat samen met een transformatieproces. Betekenisvolle innovaties zijn een inspiratiebron richting de toekomst. 

Een impact strategie integreert betekenisvolle diensten en producten in de circulaire economie

Vertrouwen, kennis delen, transparantie en het creëren van harmonie tussen sociale, ecologische en financiële waarden, die er in context van het bedrijf en de circulaire economie toe doen. Een eenvoudige samenvatting als beginpunt.

Een betekenisvolle innovatie kan uiteraard ook al langer in beweging zijn, maar juist nu relevant zijn om te verbinden aan circulaire indicatoren.

Circular Clarity helpt HITEC ROAD om haar impact strategie steeds verder te brengen.

“Wij zien ons werk vaak als eervol. In het geval van HITEC ROAD gaat het om een besparing van tijd, grondstoffen en geld; waarbij een aanzienlijk lagere impact op het milieu en verlengen van levensduur evenals verbeteren van gebruikseigenschappen de kern en het resultaat samenvatten.

ECO ondersteuning realisatie:

 • Waardenkompas circulair ondernemen als basis onder impact strategie
 • Ondersteuning LCA
 • Directieondersteuning doorontwikkeling impact strategie
 • Verbinding en begeleiding innovatielab bouwsector
 • Uitbreiden mogelijkheden om aan duurzame innovatie bij te dragen

Impact strategie strategisch partner: HITEC ROAD

Meer informatie over circulair ondernemen?

Om de stap van denken naar doen te versterken, maar vooral om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit en industrie telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk en werkproces van mens en organisatie.

Download onze 5 stappen

Laatste inspiratie over Betekenisvol innoveren en transformeren

Betekenisvolle innovatie en transformatie, een focus gebied met veel potentieel.
Hoe kom je tot de essentie?  Wat is er nodig om in jouw bedrijf verandering te bewerkstelligen? Om datgene voor elkaar te krijgen waar je naar verlangt? Hier deel …
Ik ben omdat wij zijn Ubuntu: een term in Nguni Bantu die ‘de mensheid‘ betekent. ‘Ubuntu’ wordt vaak vertaald met “ik ben omdat wij zijn,” of “de mensheid tegenover …
Als Circular Clarity zijn wij trots op het feit dat wij 100% van onze werktijd inzetten in het belang van het effectief toewerken naar een circulaire economie. Op basis …
I AM Impact Acceleratie Methode. De kern van circulair ondernemen.  Bewustzijn. Verandering is nodig en daar draag jij aan bij. I AM, ik ben de verandering die ik graag …

Stichting Toekomstgericht Nederland

Circular Clarity doneert 5% omzet aan Stichting Toekomstgericht Nederland. Het gedachtegoed van Circular Clarity is in vertrouwen gesteld bij STGNL. Hiermee onderbouwd Circular Clarity niet winst- of verkoopgedreven te bewegen binnen de ciruclaire economie. Ook ons eigen programma (practise what we deliver) is opgezet om kennis met de volgende generatie te delen.

Om dit doel kracht bij te zetten, organiseert STGNL evenementen zoals gastcolleges om het gedachtegoed te delen en koppelen aan de intrinsieke drive van toekomstige changemakers. Een vaste samenwerking met de Haagsche Hogeschool onderbouwd mede onze visie.

De Stichting investeert ook bijdragen in nieuwe circulaire ideeën, waar de nadruk meer ligt op sociale projecten. De nadruk in de circulaire economie ligt vaak op techniek. Met haar werkwijze, laat Circular Clarity zien hoe je een beweging koppelt aan het versterken van sociaal kapitaal.

Focus areas circulair ondernemen

TOP