Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie...

Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf...

Creëer harmonie tussen de sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw kernwaarden en een circulaire toekomst toe doen...

Emotionele stabiliteit als fundament richting de toekomst

Emotionele stabiliteit als fundament richting de toekomst.

Indien je mensen stabiel wilt laten functioneren, kom je ook langs de mentale uitdagingen die vaak een belastende rol zowel binnen alsbuiten het werk om spelen. Omgaan met emotionele stress, pijn of uitdagingen, hoort bij het leven. Een werkgever kan een positieve rol spelen.

Emotionele intelligentie (EQ)

Emotionele intelligentie (EQ) zal de komende jaren in toenemende mate relevant zijn en een integrale rolspelen. Zonder dat intelligentie als meetlat wordt gedefinieerd. Uitgaande dat inclusieve en gelijkwaardige werkculturen de standaard zijn.

SPOTIFY 1. Discussie Gabor Maté

Met elkaar en voor elkaar. Maar wel op basis van heldere afspraken en transparantie in beleid.

Nieuwe vormen van samen-werken

Ik kies bewust een ongemakkelijke ingang. Emotionele pijn is er. Wel vaker zorgen onbesproken zaken voor ongemak en een gevoel van onbegrip. De ondertoon. Het speelt; maar willen we het zien en voelen? En als je je mensen echt wilt zien, zul je ook open moeten staan voor de nodige reflectie. Nieuwe vormen van samen werken en samen groeien. Welzijn, respect en balans als basis.

De volgende generatie staat paraat 

Dit is wellicht een extreem voorbeeld. We kunnen ook stellen dat de volgende generatie concreet helderheid vraagt als het om sociale en ecologische verantwoordelijkheden gaat. En terecht.

 Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving, evenals stimulansen in verschillende vormen, zorgen ervoor dat duurzaamheidsthema’s aantrekkelijk maar complex blijken te zijn. Er is geen tijd om verkeerde stappen te maken. Onzekerheid viert hoogtij. En de uitdaging om te innoveren staat onder spanning door digitalisatie van dagelijkse realiteiten. Stilzitten is geen optie.

Wat is dan een realistische eerste stap?

Vanuit een duidelijke “mens en waarden” policy borg je de belangen van mensen; maar ziet ook scherp toe op het creëren van een gelijkwaardige werkcultuur. Een cultuur waar loyaliteit versterkt wordt door ‘betekenisvol-werk’ strategisch aan de ondernemersagenda toe te voegen. Positieve impact.

 Mogelijkheden voor het MKB

De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend en passen bovendien uitstekend bij de bouwblokken waarmee MKB-ondernemers een volgende stap met hun bedrijf kunnen nemen. Je moet alleen weten hoe en waarom. Toekomstgericht. Generatie-bestendig. Mens en waarden centraal. En duidelijke aandachtsgebieden waarmee sociale, ecologische en financiële helderheid geborgd zijn.

Circulair ondernemen is een realistische manier om met jouw MKB-bedrijf concrete stappen richting de toekomst te nemen.

Workshop

Stuur een bericht naar marco@circularclarity.org als je interesse in een workshop hebt.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer informatie over circulair ondernemen?

Om de stap van denken naar doen te versterken, maar vooral om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit en industrie telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk en werkproces van mens en organisatie.

Download onze 5 stappen

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TOP