Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie...

Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf...

Creëer harmonie tussen de sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw kernwaarden en een circulaire toekomst toe doen...

Gedeelde waarden als verbindende factor

Hoe kan ik gaan handelen vanuit een waardegedreven cultuur? Wat zijn de kernwaarden van mijn onderneming? Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden om de centrale overtuiging en houding waar de onderneming voor staat, en in gelooft, vorm te geven en deze zowel intern als extern laat uitstralen en in haar doen en laten continue meenemen.

Maar hoe creëer je nu een waardegedreven bedrijfscultuur en waarom is deze zo belangrijk?

Een sterk waardegedreven bedrijfscultuur is een kritische succes(waarde) factor geworden, essentieel voor het maken van de verbinding tussen de purpose, de medewerkers en de processen van een onderneming. Dit heeft direct effect op de productiviteit, creativiteit & innovatie, veerkracht en vertrouwen. Allemaal zaken die jij, als leidinggevende/ondernemer/directeur, belangrijk vindt, toch?

Wie bepaalt nu de bedrijfscultuur?

De ondernemer, of leidinggevende/directeur, bepaalt de cultuur met zijn/haar bewust of onbewuste gedrag. Om tot een waardegedreven bedrijfscultuur te komen, is dus persoonlijke groei van de ondernemer nodig naar een hoger zelfbewustzijn en begrip voor alle stakeholders. Dat vraagt zelfkennis: inzicht in de eigen kwaliteiten en uitdagingen en beperkende overtuigingen. De waarden worden gezamenlijk door de ondernemer met de medewerkers, of als het een grotere onderneming is met het management team en een personeelsvertegenwoordiging, bepaalt. Ons advies is om hier altijd een externe specialist bij te betrekken die dit proces faciliteert zowel voor de ondernemer als de organisatie.

Wat betekent dit in de praktijk?

Waarden betekenen pas een meerwaarde als ze geïntegreerd zijn in de dagelijkse activiteiten, bedrijfsvoering, van iedereen in de organisatie. Dit betekent dat je er voor zorgt dat:

  • de waarden door iedereen gekend en begrepen zijn;
  • er geregeld in de dagelijkse praktijk naar de waarden verwezen wordt;
  • de waarden ingebed zitten in de bedrijfsvoering;
  • het gedrag van de ondernemer de waarden ten allen tijde weerspiegelt (en ja ook in tijden van crisis!);
  • dat deze worden gebruikt in besluitvorming en uitvoering van activiteiten.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer informatie over circulair ondernemen?

Om de stap van denken naar doen te versterken, maar vooral om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit en industrie telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk en werkproces van mens en organisatie.

Download onze 5 stappen

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TOP