Re-purpose: Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie. Meet-, zicht- én voelbaar.

Re-think: Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf.

Re-value: Creëer harmonie tussen sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw authentieke kernwaarden toe doen.

Re-connect: Mens en authentieke kernwaarden centraal richting de toekomst.

Re-learn: Cultiveer impactgericht leiderschap, inspireer en co-creëer circulaire kansen voor mens en organisatie.

SDG 10 Ongelijkheid verminderen

Geen ongelijkheid in enige vorm in ons team

Sustainable Development Goal 10 (SDG 10) heeft als opdracht om ongelijkheid in en tussen landen terug te dringen. Dit is hoe deze SDG is opgesteld, breed, en als je meer inzoomt zie je dat er veel onder valt. Een omschrijving die meer verduidelijking geeft is: “Ongelijkheid in iedere vorm met als uitgangspunt dat iedereen gelijke kansen moet hebben en betrokken moet worden bij alle sociale, economische en politieke aspecten van de maatschappij”. Als we deze opdracht vertalen naar een onderneming dan betekent dit dat missie, visie, strategie inclusief moet zijn. Oftewel, iedereen moet er bij betrokken worden zowel in het vormgeven, beleven als uitvoeren. Speciale aandacht zal gegeven moeten worden aan het inkoopbeleid, salaris- en vergoedingenbeleid en HR beleid maar ook zaken als het gebruik van bepaalde belasting constructies en financiële middelen.

Ongelijkheid verminderen kan een uitdaging zijn als je alleen in een lineaire economie blijft denken. Circulair ondernemen maakt namelijk een einde aan de alsmaar toenemende vervuiling, het stopt de ontginning van waardevolle gebieden omdat we veel minder grondstoffen nodig hebben en het helpt de wereldwijde sociale ongelijkheid terug te dringen. Ongelijkheid verminderen betekent dat we de mens centraal moeten stellen en niet het systeem.

De mens is circulair

Bij Circular Clarity benaderen we circulair ondernemen op een unieke manier. Wij stellen namelijk dat de mens zélf circulair is. Mensen bouwen voort op wat vorige generaties brachten. En ze creëren op hun beurt een eigen, unieke nalatenschap. Het is geven en nemen, niemand staat op zichzelf. Je maakt deel uit van het ecosysteem, van planeet aarde. Dat noemen we circulair.

Door de mens centraal te stellen in het circulair ondernemen, komt alles in beweging. Mensen raken intrinsiek gemotiveerd, maken veranderingen mogelijk, ontwikkelen hun talenten en gaan uitdagingen aan. In deze transitie ontdek je dat het niet zozeer gaat om het bereiken van die stip op de horizon, maar om de weg ernaartoe. Een leerzame reis waarbij we je graag vergezellen.

Onze impact

  • Circular Clarity maakt geen gebruik van ingewikkelde belastingconstructies om een financieel voordeel te behalen
  • We betalen altijd de juiste belasting op de juiste plaats en op het juiste moment
  • Gelijke kansen voor iedereen
  • Geen voorkeur qua mens, religie of nationaliteit in enige vorm
  • Educatie/bewustwording van SDG 10 tijdens Circular Clarity workshops
  • Multiculturele en diverse samenstelling van zowel team als Founders

Wil je meer weten over de SDG’s en hoe wij met onze workshops en het programma ondernemers helpen om een goede integrale SDG strategie op te zetten? Lees dan hier verder.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer informatie over circulair ondernemen?

Download onze 5 stappen

Om de stap van denken naar doen te verbinden. En om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit, industrie of projectvorm telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk- en werkproces van mens en organisatie. De 5 stappen vormen ook de basis van het Waardenkompas circulair ondernemen. Jouw impact telt en kan een belangrijke schakel in de circulaire economie vertegenwoordigen.

5-stappen circulair ondernemen © 2023 by Circular Clarity is licensed under Attribution-NoDerivatives 4.0 International – Gebruik is vrij om circulair ondernemen te stimuleren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TOP