Bespaar waardevolle grondstoffen zoals tijd, materiaal en energie...

Vereenvoudig je transformatie naar het maken van een positieve impact met je project of bedrijf...

Creëer harmonie tussen de sociale, ecologische en financiële waarden die er in context van jouw kernwaarden en een circulaire toekomst toe doen...

SDG 17 Partnerschap om de doelen te bereiken

Practise what your preach

Circular Clarity zet zich in voor een duurzame wereld door circulair ondernemen de standaard te maken. Dit doen we door het ontwikkelen van programma’s en diensten voor organisaties met een duurzaamheidsmissie. Zo zetten we in ieder geval in op de bewustwording en het belang van alle SDG’s. In het kader van practise what you preach; zelf zijn we ook continu bezig om onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken. In deze en een serie van blogs de komende weken neem ik jullie mee met welke SDG’s Circular Clarity impact maakt.

Onze impact: Transparant en intrinsiek waardegedreven ondernemen aan duurzame ontwikkelingsdoelen en actief bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generatie.

Er zijn twee SDG’s van de negen, waarmee wij impact maken, die voor ons de meeste prioriteit hebben. Dat zijn SDG 17 en SDG 4. SDG 4 komt in een volgende blog aan bod waarin ook duidelijk de koppeling wordt gemaakt naar Stichting Toekomstgericht Nederland.

Een betere toekomst staat centraal

SDG 17 is de kern van wie wij zijn en wat wij doen. In al onze samenwerkingen (ecosysteem) kiezen we partnerschappen waarbij het creëren van een betere toekomst centraal staat. Het is niet altijd mogelijk om het ultieme impact doel direct vorm te geven, maar wij geven ondernemers een realistische doorkijk wat transparantie betekent. Om ons impactdoel te bereiken hebben wij het volgende vastgelegd over hoe wij werken en wat wij in 2021 als actie gaan uitvoeren.

  • Met ons programma benadrukken wij het belang van samenwerken, maar stellen ook ons eigen netwerk en ecosysteem open om nieuwe duurzame verbindingen tot stand te brengen
  • We zijn transparant en eerlijk in het vormen van partnerschappen. We geven inzage in bronnen en zorgen ervoor dat ons werk inzichtelijk is
  • We delen kennis door samen met partners een duurzamere wereld te co-creëren
  • In 2021 wordt 5% van onze omzet toegevoegd aan de impact reserve in de onderneming voor ondersteuning van partners die het de financiële middelen ontbreekt
  • In 2021 starten we met het invullen van het GSES System Assessment om minimaal ESG rating B te bereiken
  • In 2021 starten we een onderzoek naar B Corp certificering voor Circular Clarity

Hoe doen we dit praktisch?

Een praktische invulling is dat ik actief (bestuurs)lid ben bij Happy Planet Professionals waar ik kennis en kunde deel en samenwerk met maatschappelijk gedreven bedrijven en professionals.

Wil je meer weten over de SDG’s en hoe wij met onze workshops en het programma ondernemers helpen om een goede integrale SDG strategie op te zetten? Lees dan hier verder.

Deel dit bericht

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer informatie over circulair ondernemen?

Om de stap van denken naar doen te versterken, maar vooral om tot concrete acties en inzichten te komen, werkt Circular Clarity met 5 transformatiestappen. Stappen die je ongeacht complexiteit en industrie telkens kunt gebruiken als handvat om helderheid te creëren en borgen in het denk en werkproces van mens en organisatie.

Download onze 5 stappen

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TOP